13 Haziran 2018 Çarşamba

MİRA KUMAŞ NEDİR

Mira Kumaş Özellikleri

Her ne kadar moda sürekli olarak değişmekte olan bir kavramda olsa sürekli olarak gözde olarak kalmakta olan bazı unsurlarda bulunmakta ve hayatlarımızın vaz geçilmezi olarak kalmaktadır. İşte bunlardan birisi olan Mira kumaş türü yediden yetmişe her yaştan insan için özellikle tekstilde her zaman en sevilen kumaş modellerinden biri olmayı başarmaktadır.
Genel olarak taze kar yağışını anımsatmakta olan bu model pamuk, ipek, yün ve polyester gibi birçok farklı ham madde ile üretilmekte ve oldukça farklı alanlarda kullanılmaktadır. Özellikle pardösüler, paltolar ve kürkler gibi birçok giyim ürününde oldukça sık kullanılmakta, neredeyse her dönem baştan aşağıya değişmekte olan moda kavramı içerisinde kendine her zaman bir yer bulmaktadır.
Modeli itibari ile daha çok bayanların kullanmakta olduğu bir kumaş modeli olmakta olan Mira deseni tıpkı ismini almakta olduğu kar taneleri gibi oldukça sakın ve sade bir model olmaktadır. Büyük ölçüde kötü hava şartları ile geçmekte olan kış aylarında kullanılmakta olan giysilerde daha yumuşak bir hava yaratarak bayanların büyük ilgisini çekmektedirler.
Özellikle tesettür giyiminde de çokça kullanılmakta olan bu model son yılların en çok sevilmekte olan modellerden birisi olmakta ve tesettür giyiminde tüm mevsimlerde oldukça geniş bir giyim yelpazesi içerisinde kullanım alanı bulmakta ve oldukça büyük bir kitleye hitap etmektedir.
Keten ve pamuk gibi kumaşlar üzerinde de kullanılmakta olan Mira modeli büyük ölçüde yazlık tesettür giyiminde kullanılmakta iken yün ve ipek gibi kumaş türleri ile de kış aylarında giyim sektöründe kullanılmaktadır.
Ülkemizde tekstil sektöründe oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan tesettür giyimi alanında çok büyük bir ekonomik etken olduğu için kullanıcılara hitap etmekte olan modeller kullanmak oldukça önemli bir şey olduğundan dolayı bu model son yıllarda oldukça geniş bir kullanım alanı bulmaktadır. Bu sebepten ötürü son yıllarda tekstil sektöründe hizmet vermekte olan çok sayıda şirketin ürünlerinde en çok tercih etmekte ve kullanmakta olduğu kumaş modellerinden birisi olmaya devam etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder