16 Şubat 2020 Pazar

VİLOFT İPLİK NEDİR?



Viloft elyafı modifiye viskon olarak bilinmekte olup özellikle polyester gibi elyaflarla karışım halinde kullanıldığında iplik içerisinde hava boşlukları oluşturduğu için kumaşların termal özelliklerini iyileştirmeye yardımcı olmaktadır. Karışımda viloft oranının artmasıyla patlama mukavemetinin düştüğü görülürken boncuklanma için viloft oranının artmasının anlamlı bir etkisinin olmadığı görülmüştür. Ayrıca 1×1 ribana kumaşların süprem kumaşlara göre boncuklanmaya daha dayanıklı olduğu bulunmuştur.

Viloft Hakkında Bilgiler

Üründeki liflerin selülozik ya da sentetik esaslı olması, enine ve boyuna kesit yapısı, bu liflerden üretilen giysilerin konfor özelliklerini doğrudan etkiliyor. Kelheim tarafından üretilen Viloft, kesit yapısından dolayı iplik üretimi sırasında lifler arasında hava boşlukları oluşmasına imkan veriyor. Kesitli yapı, ayrıca tekstil ürününün termal özellik kazanmasını sağlıyor.

Termal özelliği nedeniyle Viloft’lu ipliğin kullanıldığı tekstil ürünlerinin hızlı kuruduğunu ve nefes alabilir yapısı bulunduğunu ifade eden Seyok, “Viloft, tekstil ürünlerinde daha çok pamuk, polyester, polyamid, Tencel gibi liflerle yüzde 50 karışımlı olarak kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder