6 Şubat 2020 Perşembe

SATEN KUMAŞ NEDİR?


Saten kumaş parlak ve kaygan bir yapıya sahip; pamuklu, yün, ipek gibi çeşitleri olan son derece zarif bir kumaş türüdür. Kullanılan alanlarda kendini gösterme özelliğine sahip olan saten kumaşın en büyük özelliği, mat olmayan parlak bir yapıda olmasıdır. Pamuk iplikten dokunan bir kumaş olması ve dokumasının oldukça sık olması, saten kumaşın sağlam ve yumuşak olmasını sağlamaktadır.

İpek saten kumaşlar ev tekstili ürünlerinde kaygan olmalarından dolayı çok fazla önerilmese de, elbise ve gömleklerde satenin ipek olması, kıyafetin şıklığına bir artı kazandırmaktadır. Saten kumaşlar için kullanılan ipliklerin ince olması aynı zamanda da sık örgüde dokunması, ortaya çıkan kumaşın son derece yumuşak ve zarif olmasını sağlamaktadır.

Saten Kumaş Özellikleri

  • Saten kumaş, kat kat etek görünümü kazandırılmaya müsait bir kumaş türü değildir. Bu tür bir model için organize kumaş kullanmalısınız.
  • Saten kumaşın ince bir yapısı olmasına karşın, opak olmasından dolayı iç kısmı göstermez, ancak fazlalıklarınızı belli edebilir.
  • Saten kumaşlar kalınlıklarına ve parlaklıklarına göre ayırt edilebilirler.
  • Aşırı ince saten kumaş düzgün durmaz, bu nedenle tok bir görünüm kazanmak için kalın saten kumaş tercih edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder