6 Kasım 2019 Çarşamba

VİSKON KUMAŞ ELBİSELER NASILDIR?


Viskon Kumaş İnceleyelim


Kumaş türü, tekstil ürününün kalitesi üzerinde doğrudan ve büyük bir etkiye sahip. Kumaşın yapısal özellikleri, ürünün ömrünü, kullanışlılık derecesini, hatta bazen görüntüsünü belirler.

Söz konusu ciltle temas halindeki kıyafetler olunca kumaş, çok daha önemli hale geliyor. Özellikle iç çamaşırı ve gecelik, pijama gibi ürünlerde sağlıklı, kullanışlı ve konforlu kumaşlar tercih edilmeli.

Bu noktada gündeme viskon kumaş gelmekte. Tekstil dünyasının bu ayrıcalıklı üyesi, bugün geniş bir kullanım alanına sahip ve bu kesinlikle tesadüf değil. Peki,


Viskon Kumaş Nedir?

Viskon, kayın ağacından elde edilen bir materyaldir. Bitkisel kaynaklı olması, onun sahip olduğu pek çok avantajın temel nedeni. Viskonun selüloz içeriği, üretim sırasında akışkan hal alır ve selüloz sert forma girerken hiçbir değişikliğe uğramaz. Selüloz yapının üretim esnasında bozulmaması viskonun, pamukla benzer özellikler göstermesini sağlar.

Viskon elyafı çoğunlukla yün ve pamuk gibi diğer elyaf çeşitleriyle karıştırılarak nihai ürünün yapımına dâhil edilmekte. Elbise, bluz, kadın iç çamaşırı, gibi giyim ürünlerinde viskon içeren kumaşlar sık sık kullanılır.

Peki, viskonun bu kadar çok tercih edilme nedeni ne? İşte, viskon içerikli kumaşların sahip olduğu avantajlar!

Neden Viskon Kumaş?

Viskon hammaddesi, pamuktan daha yüksek bir nem alma oranına sahiptir. Öyle ki viskon, kendi bünyesinin %80 ila %120 oranına kadar su emebilir. Bu kadar yüksek bir nem alma oranına sahip olduğundan, viskon kumaşlarda boyama ve baskı son derece parlak, canlı halde olabilir.

Yüksek esneme kabiliyetiyle viskonun, pamuktan yaklaşık iki kat daha esnek olduğunu söylemek mümkün. Esnekliğinin yanı sıra, eklendiği kumaşa yumuşak bir doku da kazandırıyor olduğundan, viskon için konforlu nitelemesi yapılabilir. Viskon içeren kıyafetler oldukça rahat bir giyime sahiptir.

Viskon ayrıca kumaşa ışıltılı bir görünüm kazandırır. Bu da şıklık seviyesi yüksek bir görsel tasarım anlamına geliyor.

Viskon Kumaş Bakımı Nasıl Yapılır?

Viskon kumaştan üretilen tekstil ürünlerini ılık veya soğuk suda yıkayabilirsiniz. Risksiz bir temizlik için elde yıkamayı ya da kuru temizlemeyi tercih edin. Yıkanan kumaşı doğal şekilde kurumaya bırakın, santrifüjlü kurutmadan kaçının.

Viskon Ayrıcalığına Sahip Şık Ürünler

Ürünler arası sağlıklı bir değerlendirme yapabilmek için kumaş türleri konusunda yeterli bilgiye sahip olmak gerek. Tasarımda kaliteyi arttıran Viskon Kumaş Nedir, özellikleri nelerdir, bilindiği takdirde, viskon ayrıcalığı taşıyan ürünler doğru şekilde değerlendirilebilecektir.

Artış koleksiyonlarındaki kadın pijama, gecelik ve sabahlıklarda şık tasarımlar, %50 viskon içerikle vücut buluyor. Viskon, polyester ve pamuk karışımlı kumaşlardan üretilen ürünler sadece şık değil, aynı zamanda kullanışlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder