28 Temmuz 2018 Cumartesi

KARYAĞDI KUMAŞ NEDİR


Kürk ve paltoların vaz geçilmezi karyağdı kumaş

Her ne kadar moda sürekli olarak değişmekte olan bir kavramda olsa sürekli olarak gözde olarak kalmakta olan bazı unsurlarda bulunmakta ve hayatlarımızın vaz geçilmezi olarak kalmaktadır. Işte bunlardan birisi olan karyağdı kumaş türü yediden yetmişe her yaştan insan için özellikle tekstilde her zaman en sevilen kumaş modellerinden biri olmayı başarmaktadır.

Genel hatlarıyla taze kar yağışını anımsatmakta olan bu model pamuk, ipek, yün ve polyester şeklinde biroldukça farklı ham madde ile üretilmekte ve fazlaca farklı alanlarda kullanılmaktadır. özellikle pardösüler, paltolar ve kürkler gibi birçok giyim ürününde çok sık kullanılmakta, neredeyse her dehemmiyet baştan aşağıya değişmekte olan moda kavramı içerisinde kendine her zaman bir yer bulmaktadır. Modeli itibari ile daha fazla kadınların kullanmakta olduğu bir kumaş modeli olmakta olan karyağdı deseni tıpkı ismini almakta olduğu kar taneleri şeklinde oldukca sakın ve mütevazi bir model olmaktadır. Büyük ölçüde kötü hava şartları ile geçmekte olan kış aylarında kullanılmakta olan kıyafetlerde daha yumuşak bir hava yaratarak kadınların efsunk ilgisini çekmektedirler.

Özellikle tesettür giyiminde de çokça kullanılmakta olan bu model son yılların en fazlaca sevilmekte olan modellerden birisi olmakta ve tesettür giyiminde tüm mevsimlerde çok geniş bir kıyafet yelpazesi içerisinde kullanım alanı bulmakta ve oldukça efsunk bir kitleye hitap etmektedir. Keten ve pamuk şeklinde kumaşlar üzerinde de kullanılmakta olan karyağdı modeli efsunk ölçüde yazlık tesettür giyiminde kullanılmakta iken yün ve ipek şeklinde kumaş türleri ile de kış aylarında kıyafet sektöründe kullanılmaktadır. ülkemizde tekstil sektöründe oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine haiz olan tesettür giyimi alanında çok büyük bir ekonomik etken olduğu için kullanıcılara hitap etmekte olan modeller kullanmak çok önemli bir şey olduğundan dolayı bu model son yıllarda oldukca geniş bir kullanım alanı bulmaktadır. Bu sebepten ötürü son yıllarda tekstil sektöründe hizmet vermekte olan çok rakamda şirketin ürünlerinde en fazla tercih etmekte ve kullanmakta olduğu kumaş modellerinden birisi olmaya devam etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder