24 Ekim 2016 Pazartesi

TRİKO NEDİR




TRİKO KUMAŞ
Düz örgü kumaşlarda elastikiyet dokuma kumaşlara göre daha iyidir. Vücuda iyi oturma özelliğine sahiptir.
Düz örme kumaşların çekme eğilimleri yüksektir. Kesimden önce kumaşların dinlendirilmesi gereklidir.
Hacimli yapısı ,  esneklik ve kesim sırasında may (sıra ) takibi yapılması gerektiğinden düz örme kumaşların kesiminde   pastal atılmaz.(May takibi istenmiyorsa ve kumaş özelliği uygunsa 3-4 kat atılabilir).
Düz örme kumaşlarda esneme ve vücudu sarımı iyi olduğundan , beden dağılımı yapılırken daha az beden ölçülerinde üretilirler. Ara bedenler genellikle çalışılmaz. Örneğin , bedenler S_M_L_XL veya 38-40-42-44 veya 1-2-3-4 şeklindedir , bedenler arasında ölçü farkları çok azdır. Kesim esnasında çok dikkatli olunmalıdır.
Lycralı kumaşlar kesim işleminden önce ütülenip çekme payı tespit edilmelidir.
Bazı kumaşlarda (tek plaka örgüler ,örnek; düz örgü ) kenarlarda kıvrılma eğilimi vardır. Bu kumaşların kenarları teyellenmeli veya preslenerek düzeltilmelidir.


JAKARLI TRIKO
Günün modasına uygun olan jakarlı triko kumaşlar, isteğe göre pano şeklinde lastikli veya lastiksiz olarak yuvarlak örgü makinelerin de üretilebilmektedir. Sınırsız pano boyu ve transfer verilerek arzu edilen karışımlı ipliklerle çeşitli desenlerde üretilebilen jakarlı triko kumaşlar, hem maliyet hem de üretim zamanı açısından geleneksel triko’ya ciddi bir alternatif olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder